Se en nybörjares Youtube-guide till bandy

Vill du lära dig grunderna till hur bandy egentligen spelas? Se då klippet ”The Rules of Bandy” på Youtube. 

I måndags kunde ni läsa om Emil Tigerlantz som sett sitt livs första bandymatch. Är du sugen på att göra samma sak kanske du behöver en introduktion till hur bandy egentligen spelas? Då ska du filmklippet ”The Rules of Bandy” skapat av den brittiske Youtube-kreatören Ninh Ly, som har satt ihop en guide med de mest grundläggande bandyreglerna. Ninh Ly på sin Youtube-kanal har gjort flera liknande klipp som presenterar grunderna i olika sporter.

Ett klipp på nästan fem mintuer som enkelt visar olika spelmoment och spelidé för den som ännu inte riktigt förstått vad sporten går ut på. Och även om England är bandyns hemland så är ju sporten knappast stor där i dag, så vi får ändå säga att det är imponerande av en engelsman att få till en så pass bra och tydlig introduktion till sporten.

 

Andreas Söderman

andreas.soderman@upplevbandy.se