Välkommen till Upplev Bandy – ett nytt sätt att uppleva bandy

I dag lanseras en helt ny webbplats som fokuserar på upplevelsen av sporten bandy. Upplev Bandy är platsen där berättelserna om det unika med sporten ska finnas.

På lördag är det bandyns stora högtidsdag när det återigen är dags för annandagsbandy runt om i Sverige. Lagom till dess lanseras nu en helt ny samlingsplats för bandy som heter Upplev Bandy. Här kommer det dock inte att fokuseras på resultat eller analys om vilka som vinner SM-guld — fokus ligger istället på berättelserna om vad som gör bandyn till en unik sport.

Tanken är att Upplev Bandy ska berätta om människorna, arenorna och matcherna runt om i Sverige och även internationellt, allt det som skapar bandysporten från grunden. Upplev Bandy ska vara en plats som ger okända människor en röst och som ger utrymme till allt det som är bandy. Det ska också vara en plats för tips, guider och inspiration.
– Bandysporten är inte så stor, men det finns gott om berättelser som aldrig har berättats eller som för den delen förtjänar att berättas igen. Upplev Bandy ska kunna ge ett utrymme för dessa och vara en naturlig mötesplats för alla oss som tycker om bandy, säger initativtagaren Andreas Söderman.

Ett annat syfte med Upplev Bandy är att ge information om hur det faktiskt är att titta på bandy. På så vis ska webbplatsen kunna vara en väg in i bandysporten och kunna hjälpa till att öka intresset för sporten. Varför är bandy Sveriges mest underhållande sport och vad ska man tänka på när man ser sin första bandymatch? Det ska Upplev Bandy förhoppningsvis ge svar på.

Jag har alltid varit intresserad av att berätta om de små detaljerna som gör bandyn till en unik sport.

andreassodermanUpplev Bandy är alltså startat av Andreas Söderman, som under tio säsonger var bandyredaktör på SvenskaFans.com. Syftet är att skapa en ny mötesplats för bandyfrälsta som inte tidigare existerar.
– Upplev Bandy är en idé jag har haft ett par år, eftersom jag alltid har varit intresserad av att berätta om de små detaljerna som gör bandyn till en unik sport. Därför känns det spännande att äntligen lansera det här projektet och se vad det kan bli av min idé, säger Andreas Söderman.

Ytterligare ett viktigt syfte med Upplev Bandy är att vara en plats för diskussion om hur bandysporten kan utvecklas och bli ännu bättre. Därför vill vi kunna föra fram idéer och diskussioner om alla delar av sporten och hitta de allra bästa idéerna som kan göra upplevelsen av bandy ännu bättre.

Upplev Bandy kommer att drivas helt ideellt och är ett projekt under utveckling säsongen 2015/2016. För att webbplatsen ska kunna bli så bra som möjligt behöver vi hjälp från er som besöker oss. Därför vill vi gärna höra av från er med feedback och tips på innehåll — men även om du är intresserad av att skriva om dina berättelser från bandysporten.

Läs mer om Upplev Bandy och hur du kan bidra till upplevelsen här.

Välkommen till Upplev Bandy!

Andreas Söderman

andreas.soderman@upplevbandy.se